Лідер будівництва Вінниччини

пн-пт з 8:30 до 17:30

сб-нд - вихідний

ТЕНДЕНЦІЇ РИНКУ НЕРУХОМОСТІ

pic
Ринок нерухомості завжди гостро реагує на глобальні процеси, які відбуваються в країні. Рашиська військова агресія триває, яка негативним чином впливає як на загальний економічний розвиток країни, так і на будівельну галузь зокрема. Інтерес до придбання квартир в новобудовах дещо знизився, проте в старих багатоповерхівках квартири купують теж охоче. Підтверджує цей факт і статистика.
Така ситуація пояснюється кількома факторами. Один з найвагоміших чинників, які спричинили такий попит, є війна. Через повномасштабне вторгнення знищена злагоджена система галузі будівництва, змінилася логістика, зріс курс долара. Забудовники пропонують свої квадратні метри в гривнях, а зміна курсу не суттєво впливає на остаточну вартість. Зростання курсу валюти в таких випадках іде на користь покупцеві.
Візьмемо до прикладу район АКАДЕМІЧНИЙ. Це один з найбільш масштабних проектів Концерну «ПОДІЛЛЯ». Тимофій Гіренко, генеральний директор Концерну, називає цей район одним з найбільших проектів очолюваної компанії. Сьогодні район АКАДЕМІЧНИЙ успішно забудований більш ніж на третину. І хоча воєнний стан не сприяє вдалому веденню будівництва, Концерн здає будинки вчасно, в заплановані терміни. Як розповідає Тимофій Гіренко, в останні роки будівельна індустрія України значно оновилася сучасними технологіями. Нинішні новобудови проектуються відповідно до потреб і вимог сучасних покупців житла. Це призводить до появи більш привабливих та функціональних новобудов, в яких зручно і безпечно проживати.
Ще однією з причин є застарілий житловий фонд. Понад 80% житла в Україні вважається застарілим, а сучасний покупець потребує нового, енергоефективного житла. Важливим чинником при виборі нової квартири є також розвинена інфраструктура, яка дозволяє мобільно вирішити всі життєві питання. З огляду на всі ці фактори стає очевидно,що більшість людей надають перевагу первинному ринку житла, а це робить його потужним і зростаючим сегментом ринку нерухомості.

Фотозвіт

Читайте також:

news
МЕШКАНЦІ 9 БУДИНКУ ІV КВАРТАЛУ РАЙОНУ АКАДЕМІЧНИЙ СТВОРИЛИ ОСББ

1 лют. 2023 р.

Повноцінно керувати спільним майном, самостійно формувати бюджет і штатний розклад, визначати внески на утримання будинку, обирати постачальників кому...

Читати детальніше
news
ПРОЕКТ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ В ДІЇ

8 лют. 2023 р.

Пів року назад Концерн «ПОДІЛЛЯ» започаткував новий проект підтримки наших воїнів. Ініційована генеральним директором Тимофієм Гіренком, акція одразу...

Читати детальніше